İçeriğe geç

Putrefaktif Ne Demek

Putrefaktif nedir?

Çürüyen, anaerobik clostridia türlerinin sporları ısıya karşı çok dayanıklıdır. En önemli çürüyen tür C. botulinum’dur. C. botulinum, toprakta bulunan ve anaerobik koşullar altında gaz üreterek üreyen saprofit, spor oluşturan bir çubuk bakteridir.

Pürlenmek ne demek?

Divanü Lugati’t-Türk’te arındırmak fiili “tomurcuklanmak, filiz vermek” anlamında kullanılmıştır (Kaşgarlı Mahmud 1940: 237-238).

Bombaj konserve ne demek?

Meyve ve sebzelerin konserve için işlenmesinde iki mikrobiyolojik adım vardır. Bunlar “ısıl işlemden önce” ve “ısıl işlemden sonra” adımlarıdır. Miktara bağlı olarak, daha fazla veya daha az şişerler. Kutunun bu şişmesine “bombing” denir.

Laktuloz nedir tıpta?

Laktuloz sentetik (yapay) bir şekerdir. Büyük bağırsakta parçalanır ve sonra bağırsağa su çeker. Bu dışkıyı yumuşatır ve kabızlığa yardımcı olur. Laktuloz ayrıca karaciğer hastalığından dolayı kanda yüksek seviyelerde amonyak bulunmasını tedavi etmek için kullanılır.

Poymak ne demek?

Poymak: Kızmak, öfkelenmek.

Karadenizde aga ne demek?

Ağa kelimesi eski zamanlarda kullanılan bir kelimedir. Ağa kelimesi çoğunlukla kırsal kesimdeki nüfuzlu kişiler için kullanılır, ancak günlük hayatta yaşlı insanlar için de kullanılır.

Hosul ne demek?

hou: Şu, şu. Gürültücü: Çirkin ağızlı ve salyalı kişi.

Termal ölüm süresi ne demek?

Termal öldürme süresi, belirli bir sıcaklıkta belirli bir bakteriyi öldürmenin ne kadar sürdüğünü gösterir. Başlangıçta gıda muhafazası için geliştirilen bu terim, kozmetiklerde, hayvanlar için salmonella içermeyen yemlerde (örn. kümes hayvanları) ve ilaçlarda uygulama bulur. Termal öldürme süresi, belirli bir sıcaklıkta belirli bir bakteriyi öldürmenin ne kadar sürdüğünü gösterir. Başlangıçta gıda muhafazası için geliştirilen bu terim, kozmetiklerde, hayvanlar için salmonella içermeyen yemlerde (örn. kümes hayvanları) ve ilaçlarda uygulama bulur.

Sülfit bozulması nedir?

Sülfit bozunumu: Spor taşıyan, termofilik, aerobik veya anaerobik bakteriler kükürt amino asitlerini parçalar (çürüme) ve H2S oluşturur. H2S suda çözündüğü için kutuda herhangi bir bombardıman gözlemlenemez. H2S ortamda bulunan demirle FeS oluşturduğu için bu konserve yiyeceklerin rengi koyulaşır ve kötü bir koku oluşur.

Konservede botulinum nasıl anlaşılır?

Şişkinlik veya çıkıntı oluşursa, bu Clostridium botulinum bakterisinin büyüdüğünü gösterir ve asla tüketilmemelidir. Kapak sızdırıyorsa veya küf varsa, bu konserve yiyecek hiç denenmemelidir. Kapak açıldığında renk veya kokuda bir değişiklik varsa, bu konserve yiyecek tüketilmemelidir.

Osmolak nedir?

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu kullanma talimatını dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ® laktuloz adı verilen bir müshil içerir. Laktuloz bağırsağa su çekerek ve bağırsaktan geçişini kolaylaştırarak dışkıyı yumuşatır.

Laxamot nedir?

LAXAMOT, oral kullanım için berrak, viskoz, renksiz ila kahverengimsi sarı bir çözeltidir. 300 ml yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) şişede, polietilen (PE) kapaklı ve 30 ml polipropilen (PP) ölçüm kabıyla birlikte sunulur.

Oralac nedir?

Ozmotik etkili müshiller grubuna aittir ve laktuloz içerir. Tıbbi olarak yumuşak dışkı kıvamının istendiği durumlarda kullanılır.

Koagregasyon ne demek?

Yeni bakterilerin yapışması ve hücre dışı polimerlerin sentezi nedeniyle kalınlığı artan bakteri kütlesi bir biyofilm haline gelir. Tükürükten veya çevreleyen mukoza zarlarından gelen yeni bakteriler daha sonra kendilerini bu plak bakterilerine bağlar. Buna “koagregasyon” denir.

Sülfit bozulması nedir?

Sülfit bozunumu: Spor taşıyan, termofilik, aerobik veya anaerobik bakteriler kükürt amino asitlerini parçalar (çürüme) ve H2S oluşturur. H2S suda çözündüğü için kutuda herhangi bir bombardıman gözlemlenemez. H2S ortamda bulunan demirle FeS oluşturduğu için bu konserve yiyeceklerin rengi koyulaşır ve kötü bir koku oluşur.

Bombaj neden olur?

Normal bir kutu vakum altındadır ve her iki tarafı hafifçe çukurdur. Gaz oluşturan mikroorganizmalar içerideki vakumu aşar ve hatta yüksek basınç oluşturarak kutunun oluşan gaz miktarına bağlı olarak daha fazla veya daha az şişmesine neden olur. Buna “bombalama” denir.

Konserve neden bozulur?

Konserve ürünlerin bozulması: Bu durum, işleme sırasındaki hatalardan, işleme sonrası veya depolama sırasında mikroorganizmaların faaliyetlerinden ve kutu içeriği ile kutu malzemesi arasındaki etkileşimlerden kaynaklanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort