İçeriğe geç

Ileri Görüşlülük Ne Anlama Gelmektedir

Ileri görüşlü eş anlamlısı nedir?

öngörü, ileri görüşlülük; sağduyu, sağduyu

Ileri sürülen görüş ne demek?

“Araştırmadan, delil aramadan, denemeden, eleştirmeden, tartışmadan, ortaya atılan fikir ve ilkeleri doğru ve mutlak hakikat olarak kabul eden anlayış” olarak da tanımlanan dogmatizm, her çağda ilerleme ve gelişmeye karşı çıkmıştır.

Geri görüşlü ne demek?

Arka görüş kamerası, araçların geri giderken çevrelerini daha iyi görmelerini sağlayan bir güvenlik özelliği olarak tasarlanmış bir araç teknolojisidir. Bu kameralar genellikle aracın arkasına monte edilir ve sürücünün aracın arkasında neler olduğunu görmesini sağlar.

Ileri görüşlü nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, Türkçede farklı anlamlara gelen öngörü sözcüğü, tek başına veya farklı cümlelerde kullanılabiliyor.

Ileri görüşlü ne anlama?

İleri görüşlü, gelecekteki durumları anlayan ve uygun düzenlemeler yapan kişilerdir. Vizyoner olarak bilinen kişiler de olduğu söylenebilir. Yakın gelecekte veya gelecekte ne olacağını büyük ölçüde tahmin eden ve bilen kişilerdir.

Atatürk’ün ileri görüşlü olmak ne demek?

Atatürk, en önemli vasıflarından biri olan ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönemde pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmişti: “İstikbal göklerdedir.” Havacılığın önemini şu sözlerle vurgulamıştı: “Göklerini koruyamayan milletler, geleceklerinden asla emin olamazlar.”

Ilerici görüş nedir?

İlerlemecilik, ilerlemecilik veya ilerlemecilik (Osmanlıca: ترقى پرور Terakkiperver), her alanda ilerici önlemler uygulayarak insanların içinde bulundukları durumu iyileştirmeyi ve toplumun statüsünü yükseltmeyi hedefleyen ve bu doğrultuda toplumsal reformları destekleyen bir siyasi felsefedir.

Ileri surulen düşünce ne demek?

İddia; ortaya atılan ve savunulan bir fikirdir.

Ileri sürülen temel görüş nedir?

Görüş, genel olarak herhangi bir konu hakkında dile getirilen düşüncedir.

Geri görüş nedir?

Geri görüş kamerası; Bunlar sürücüye aracın arkasını net bir şekilde görme olanağı sağlayan kamera sistemleridir. Günümüzde birçok araç modeli standart veya opsiyonel olarak geri görüş kamerası sunmaktadır. Ayrıca daha sonra opsiyonel olarak araca entegre edilebilir.

Ince görüşlü ne demek?

Kendisinden çok başkalarının iyiliğini düşünen ve bu doğrultuda hareket eden kişilere ise ince veya süptil denir.

Kişilik özelliklerinden biri olan ileri görüşlü olmak ne demektir?

3- İleri görüşlü olun: Birçok konuşmasında, özellikle gençlere hitabında geleceğe atıfta bulunmuştur. Türkiye’nin hem içeride hem dışarıda karşı karşıya olduğu tehlikeleri doğru değerlendirerek ileri görüşlü bir insan olduğunu kanıtlamıştır.

Ilerinin anlamı ne?

İleri kelimesi; her şeyden daha ileri olan yer, varılması gereken bir şeyin yönü, henüz gelmemiş zaman, gelecek gibi çeşitli anlamlara gelen bir kelime olarak kullanılır.

Koltuk altı nasıl yazılır?

Koltuk altı: Gizli ve küçük (yer). Bugün TS’de (TDK 2011: 1465) ayrı yazılmış ve iki anlamı ile sunulmuş koltuk altı kelimesi vardır. Ancak yazarın kullandığı kelimeler anlam ve yazım olarak TS’den farklıdır. TS’nin yanında yazılan ve yukarıdaki anlamı taşıyan koltuk altı kelimesi eklenmelidir.

Güney nasıl yazılır?

Yer yön adları (doğu, batı, kuzey, güney vb.) yalnızca yönü belirtiyorsa küçük harfle yazılır. Ancak yer adı belirli bir bölgeyi (Kuzey Anadolu) ifade ediyorsa veya belirli bir zihniyetin hakim olduğu bölgeyi (batı insanları, Doğu zihniyeti) tanımlamak için kullanılıyorsa büyük harfle yazılır.

Ileri kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?

Forward kelimesinin tam tersi anlamda kullanılan iki kelime vardır. Forward kelimesinin zıt anlamlıları olan bu kelimeler “behind” ve “rear”dır. Gerekirse bu kelimeleri forward kelimesinin zıttı olarak kullanabilirsiniz.

Proaktif eş anlamlısı nedir?

canlı, hareketli, aktif, dinamik.

Açık görüşlü ne demek TDK?

Bir görüş oluşturmadan önce farklı bakış açılarını değerlendirebilen, tek taraflı bilgiden ziyade çok taraflı bilgiden faydalanabilen kişidir.

Entelektüel yerine ne kullanılır?

3- Alim: Dilimize Arapçadan gelen alim kelimesi “bilgi sahibi” anlamına gelir. Bu kelime entelektüel kelimesinin yerine de kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir